Vi Vildsvin i Hölö-Mörkö

En sann berättelse ur livet som vildsvin

På sjuttiotalet var vi inte så många, några stycken bara. Vi rymde ur vår inhägnad på Åda Gård i Trosa och levde livets glada dagar. Så småningom hittade vi till Tullgarn – och där blev det fin-fint! Det fanns ju vissa som ville fånga in oss, men Kungliga Jaktklubben ville ha oss kvar, med stöd av politikerna som ville göra ett försök . Vi var ett spännande inslag i jakten… - Fniss! – Ingen visste hur sluga och ljusskygga vi är, för att inte tala om hur många vi kan bli… - kaniner -  släng Er i väggen!!!

F.n. är vi ca 4000 stycken i vårt område, som är ca 9000 hektar. Jägarna sköt 900 stycken av oss under 2007 men vi fixar ca 30% nya varje år. Jägarna , ja de är ju inte så många eller ihärdiga och de har nog inte förstått att vi måste jagas 25 timmar om dygnet…  Vi hyser med andra ord gott hopp om att kunna besätta skogarna och åkrarna i stora delar av Sverige ganska snart.

På de sista åren har vi blivit modigare! Nu händer det ofta att de tuffaste av oss inte går undan när vi möter folk i skogen. Vad har de där att göra förresten? Dom kan väl gå på vägarna? Kanske inte förresten – glömde de’ – vi har hittat en ny  hobby…. Vill ni se lite nya bilder???

Lida Gård

info@lidagard.se | +46 070 27 31 571

© COPYRIGHT | Allt material inkl bilder på dessa sidor tillhör Lida Gård.